loader image

Verificare și revizie instalație gaze naturale

De ce trebuie efectuate și respectate lucrările pentru întreținerea și mentenanța instalației de gaze naturale? Verificarea și revizia instalațiilor de gaze naturale sunt efectuate pentru a stabili gradul de uzură al acestei instalații dar și pentru a executa lucrările de reparație necesare, pentru a se evita posibilele accidente ce ar putea surveni în urma unei defecțiuni tehnice.

Verificările și reviziile periodice sunt obligatorii, conform prevederilor legale. Verificarea instalațiilor de gaze se face o dată la doi ani sau la cerere, în situația în care sunt constatate nereguli de funcționare.

Prin comparație, revizia tehnică se face astfel:

- o dată la zece ani;

- după ce folosirea instalației de gaze a fost întreruptă mai mult de șase luni;

- după orice situație care ar fi putut afecta instalația de gaze;

- la cerere, în diferite situații.

La momentul efectuării verificărilor și reviziilor periodice, clienții trebuie să prezinte documentația tehnică cu privire la execuția instalației de alimentare cu gaze. În cazul în care clientul nu deține documentia tehnică, acesta poate să ceară o copie de la operatorul de sistem sau de la firma care a executat instalația de gaze. În cazul în care documentația nu este găsită sau datele nu sunt corecte, clienții au obligația să întocmească o noua documentație tehnică. Acordăm asistență și oferim acest tip de serviciu, de refacere a noii documentații tehnice, acolo unde este necesar.

Verificările și reviziile sunt efectuate doar de firme autorizate ANRE. Ulterior, furnizorii de gaze sunt obligați să transmită către clienți notificări cu privire la următoarele termene pentru verificările și reviziile periodice. În cazul în care nu sunt îndeplinite condițiile pentru funcționarea în siguranță a instalației de gaze, firma care efectuează verificările și reviziile poate să oprească gazele parțial sau total.

Solicită cotație de preț

Discută telefonic cu un consultant:

+4 0723 250 285

Calea Griviței nr. 347, sector 1, București

Program: Luni - Vineri, 8.00 - 16.00

office@2cinstal.ro

Alte informații

Termeni și condiții

Politica de confidențialitate


Temporar această secțiune este în construcție. Mulțumim pentru interes și vă invităm să reveniți!

Copyright © 2023 | 2C INSTAL GAZ BUSINESS SRL